Sectie deutsche Beratung

Op grond van onze euregionale standplaats in Heerlen en Maastricht weten wij als geen ander hoe actief deze regio is, ook over de grenzen heen.

Thuis & Partners Advocaten begeleidt en adviseert van oudsher diverse Duits(talig)e ondernemingen die in Nederland gevestigd zijn of ondernemingen en particulieren die een andere link met Duitsland hebben, bijvoorbeeld een Duits moederbedrijf met Nederlandse dochter of Duitse werknemers, die in Nederland werkzaam zijn. Uiteraard adviseren wij ook in Duitsland gevestigde bedrijven bij het zaken doen in Nederland en het voeren van procedures voor Nederlandse gerechtelijke instanties.

Veel voorkomende onderwerpen zijn:

  • Grensoverschrijdende arbeid en bijhorende ontslagkwesties;
  • Oprichten van een Nederlandse vestiging / dochteronderneming;
  • Geschillen met Nederlandse leveranciers of afnemers;
  • Handelsagenten en agentuurovereenkomsten;
  • Incasso’s;
  • Etc.

Om die reden hebben wij de sectie deutsche Beratung opgericht. De deutsche Beratung van Thuis & Partners Advocaten bestaat uit meerdere Duits(talig)e advocaten, die onze Duitse cliënten op alle rechtsgebieden in de Duitse taal adviseren. Daarbij communiceren wij niet alleen in het Duits, maar zijn wij ons ook bewust van verschillen tussen Nederland en Duitsland op het gebied van (bedrijfs)cultuur en recht.

Met onze deutsche Beratung kunnen wij onze cliënten nog beter ondersteunen. Onze collega's mr. Savelkoul, mr. Scholtes, mr. Nijssen en mr. Zeschmann staan u graag te woord.

De specialist(en) bij Thuis & Partners: