Internationale samenwerking

Euregionaal

Parkstad Limburg ligt centraal in de Euregio Maas-Rijn. Dit is de grensoverschrijdende regio die Aken, Hasselt, Heerlen, Luik en Maastricht verbindt. Een regio waar al vanaf de Romeinse tijd grote economische activiteit heerst, met een steeds toenemend internationaal karakter. Nederlandse bedrijven openen een filiaal in Aken, Hasselt of Luik en andersom; Belgische werknemers werken voor een Nederlands bedrijf; Nederlanders gaan in België wonen etc.

Er zijn binnen de drie landen in de Euregio echter grote juridische verschillen. Thuis & Partners draagt haar steentje bij aan het vinden van oplossingen bij het overbruggen van deze verschillen en volgt de ontwikkelingen op de voet. Daarom is Thuis & Partners mede oprichter van het Europese economische samenwerkingsverband Lex-Euregio, een intensief samenwerkingsverband met advocatenkantoren in Aken, Hasselt en Luik met in totaal zo’n 80 advocaten. Het vormt hiermee het grootste samenwerkingsverband in de Euregio.

Mondiaal

Ook mondiaal neemt het grensoverschrijdend juridisch verkeer toe. Daarom is Thuis & Partners lid van de International Practice Group (IPG), waarin advocaten en accountants uit belangrijke economische centra van de wereld samenwerken. Zo is buitenlandse juridische kennis voor onze cliënten snel en doeltreffend toegankelijk.